Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης

Οι ομάδες της κατασκήνωσης, ακολουθούν καθημερινά υπό την καθοδήγηση των ομαδαρχών τους ένα πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα και καταρτισμένο με τρόπο ώστε να προσφέρει στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να απολαύσουν παιχνίδι, αθλήματα, πολεμικές τέχνες και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Παράλληλα εξασφαλίζει την υγιή και ασφαλή διαβίωσή τους και ακολουθεί τους κανονισμούς λειτουργίας της κατασκήνωσής που συνεργαζόμαστε.

 

 

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα Summer Camp

8:00-8:45 Πρωϊνό Ξύπνημα και πρωινό γεύμα
09:00-09:30 Τακτοποίηση κοιτώνων ομάδων και επιθεώρηση
10:00 Δεκατιανό γεύμα
10:15-12:00 Πρωινό αθλητικό πρόγραμμα & Πισίνα *
12:00-13:00 Δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες κοινοτήτων
13:00 Μεσημεριανό γεύμα
13:30-14:45 Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς ** - Κυλικείο
15:00-16:30 Μεσημεριανή ξεκούραση
16:45 Απογευματινό γεύμα
16:45-17:30 Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς ** - Δημιουργική απασχόληση
17:30-19:30 Απογευματινό αθλητικό πρόγραμμα & Πισίνα *
19:45 Δείπνο
20:45 Υποστολή σημαίας - Βραδινή ψυχαγωγία
22:45 Σιωπητήριο***

Σημαντικές πληροφορίες
*
Το πρόγραμμα της πισίνας υλοποιείται πρωί ή απόγευμα, ανάλογα με το πρόγραμμα της κάθε ομάδας
** Η επικοινωνία των κατασκηνωτών μας με τους γονείς τους πραγματοποιείται συγκεκριμένες ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα κάθε ομάδας.

 

 

Οφέλη Κατασκήνωσης

Η κατασκήνωση αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε παιδί με πολλαπλά οφέλη για την φυσική του δραστηριότητα και την ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη. Στην κατασκήνωση το παιδί ζει ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές ενώ έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τη φύση, να ανακαλύψει τα μυστικά της και να την αγαπήσει.
Η συμβίωση με άλλα άτομα σε μια προσομοίωση μικρής οργανωμένης κοινωνίας που διέπεται από κανόνες τους οποίους το παιδί πρέπει να τηρεί συμβάλλει στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας και της προσωπικότητάς του. Η κατασκήνωση εφοδιάζει τα παιδιά με θάρρος και δύναμη, τα βοηθά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους καθώς για έvα χρονικό διάστημα, ζουν μακριά από τους γονείς τους. Ένα επιπλέον σημαντικό όφελος, είναι το γεγονός πως στην κατασκήνωση τα παιδιά έρχονται σε καθημερινή επαφή με τη φύση, ξεχνώντας για λίγες ημέρες την τεχνολογία. Στα Tang Soo Do Camps τα παιδιά ανακαλύπτουν το πραγματικό παιχνίδι, αθλούνται καθημερινά και αποκτούν νέους, πραγματικούς φίλους! Η πληθώρα των δραστηριοτήτων της κατασκήνωσής μας παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους καθώς καθημερινά συμμετέχουν σε αθλητικές και βιωματικές δραστηριότητες.
Στα Tang Soo Do Camps περιβάλλουμε πάντοτε με αγάπη το κάθε παιδί, βλέποντάς το σαν ένα ξεχωριστό άτομο με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Για το λόγο αυτό διατηρούμε περιορισμένο αριθμό παιδιών και επιλέγουμε ενήλικα υπεύθυνα στελέχη, με κύριο κριτήριο το ήθος και την αγάπη τους για τα παιδιά.(Το 95% ήταν κάποτε κατασκηνωτής μας ήδη)
Οι οικογενειακές αρχές, η προσωπική ενασχόληση, τα ποιοτικά προγράμματα, τα επιλεγμένα στελέχη και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των κατσκηνώσεων που συνεργαζόμαστε έχουν καθιερώσει τα Tang Soo Do Camps σαν μια υποδειγματική κατασκήνωση με πιστούς φίλους, στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία.

 

 

Πρώτη φορά Κατασκήνωση

Η εμπειρία της κατασκήνωσης είναι πολύ όμορφή και μοναδική για ένα παιδί καθώς συμβάλλει σημαντικά στην ψυχαγωγία, την άθληση και την διαπαιδαγώγησή του.
Είναι γεγονός όμως, ότι η πρώτη φορά ενός παιδιού στην κατασκήνωση είναι μια νέα εμπειρία τόσο για το ίδιο, όσο και για τους γονείς του. 
Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές που είμαστε σίγουροι ότι θα σας βοηθήσουν!

 • Συζητήστε με το παιδί, έτσι ώστε να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα οφέλη της κατασκηνωτικής εμπειρίας, τις δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχει καθημερινά και για τις υποχρεώσεις του κατά την διαμονή του στην κατασκήνωση καθώς θα ζει καθημερινά με άλλα παιδιά με τα οποία θα πρέπει να συνεργάζεται και να μοιράζεται!
 • Συμβουλεύουμε τις νέες οικογένειες να μας επισκεφθούν προτού ολοκληρώσουν την διαδικασία εγγραφής τους. Είναι πολύ σημαντικό να ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις που συνεργαζόμαστε ,μαζί με το παιδί και να έχετε άποψη για τους χώρους στους οποίους θα αθληθεί, θα παίξει και θα φιλοξενηθεί. Όμως το πιο σημαντικό από όλα είναι να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους που θα βρίσκονται μαζί με το παιδί κατά την διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου. Η γνωριμία αυτή συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ μας και επιπλέον δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στο παιδί καθώς την ημέρα άφιξης του στην κατασκήνωση θα βρίσκεται με ανθρώπους που τους έχει προηγουμένως γνωρίσει και μάλιστα τους γνωρίζουν και οι γονείς του.
 • Την ημέρα άφιξης των κατασκηνωτών, οι γονείς συναντούν ξανά τα στελέχη μας, συνομιλούν με τον ομαδάρχη του παιδιού και η διαδικασία ολοκληρώνεται στον χώρο παραλαβής κατασκηνωτών, όπου και αποχαιρετά τους γονείς του. Το παιδί στην συνέχεια τακτοποιείται στο δωμάτιο με το την βοήθεια του ομαδάρχη του και το πρόγραμμα ξεκινά! Σημειώνουμε ότι οι γονείς έχουν την δυνατότητα επίσκεψης σύμφωνα με το πρόγραμμα του Tang Soo Do και της συνεργαζόμενης κατασκήνωσης.
 • Η συμμετοχή στην κατασκήνωση θα πρέπει να είναι πρωτίστως απόφαση του ίδιου του παιδιού και να έχει συνειδητοποιήσει πλήρως ότι θα ζήσει μια μοναδική και διασκεδαστική εμπειρία ενώ θα μείνει για λίγο καιρό μακριά από εσάς και τις καθημερινές του συνήθειες.
 • Συμβουλευτείτε την λίστα με τα Απαραίτητα Είδη Κατασκηνωτή  ώστε να εφοδιάσετε το παιδί με ότι πραγματικά χρειάζεται χωρίς όμως περιττά είδη, ώστε η καθημερινότητα του να είναι εύκολη και άνετη.
 • Τηρήστε το πρόγραμμα τηλεφωνικής επικοινωνίας και επισκεπτηρίου σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατασκήνωσης, ώστε να βοηθήσετε το παιδί να προσαρμοστεί πιο γρήγορα. 
 • Οι νέοι μας κατασκηνωτές χαίρονται όταν τους επισκέπτεστε καθώς κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου, το παιδί έχει την ευκαιρία να σας συστήσει στους νέους φίλους του και να σας ξεναγήσει στους χώρους που παίζει, αθλείται και ζει καθημερινά όμορφες στιγμές μαζί τους!
 • Η αντιμετώπισή σας την ώρα του αποχωρισμού πρέπει να είναι σταθερή. Είναι σημαντικό να μην αναγνωρίσει το παιδί την ανησυχία και το άγχος σας κι εσείς να δείχνετε σίγουροι για την άμεση προσαρμογή του παιδιού.
 • Η πιθανότητα να παρουσιάσει το παιδί νοσταλγία κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών της κατασκήνωσης δεν χρειάζεται να σας προκαλέσει άγχος καθώς είναι κάτι σύνηθες για όλα τα παιδιά ακόμα κι εκείνα που συμμετέχουν χρόνια στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να έρθουμε σε επαφή με το παιδί και να σας ενημερώσουμε για το τι πραγματικά συμβαίνει.
 • Πολύ συχνά τα παιδιά παρουσιάζουν νοσταλγία έως και την 3η περίπου ημέρα της κατασκήνωσης. Η πλειοψηφία των παιδιών αυτών – κι εφόσον οι γονείς τηρήσουν μια σταθερή στάση απέναντι στην αντιμετώπιση τους- προσαρμόζονται γρήγορα στο πρόγραμμα δημιουργούν νέες φιλίες και αποκτούν σύντομα μια πολύ θετική συμπεριφορά και απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην κατασκήνωση.
 • Είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστείτε μαζί μας και να εμπιστεύεστε το προσωπικό της κατασκήνωσης κατά την επικοινωνία σας. Η πολυετή εμπειρία μας, μας βοηθά ώστε με διάφορες τεχνικές, να καθησυχάζουμε το παιδί και να το βοηθούμε να αναγνωρίσει τα οφέλη της συμμετοχής του στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Σύντομα το παιδί σας θα είναι πολύ χαρούμενο.
 • Η φιλοσοφία της κατασκήνωσής μας, είναι τα παιδιά να φεύγουν χαρούμενα και η πρώτη τους εμπειρία να είναι θετική και καθοριστική στην μετέπειτα επιλογή τους να συμμετέχουν στα προγράμματά μας και στα επόμενα Tang soo Do Camps. Ως εκ τούτου τα στελέχη μας φροντίζουν να σας ενημερώσουν άμεσα σε περίπτωση που το παιδί δυσκολεύεται πραγματικά να προσαρμοστεί στο πρόγραμμα και τους κανόνες της κατασκήνωσης.
 • Μετά την ολοκλήρωση του κατασκηνωτικού προγράμματος, συζητήστε με το παιδί για τις στιγμές που έζησε στην κατασκήνωση, τα συναισθήματά του και ενθαρρύνετέ το να αναγνωρίσει τα οφέλη αυτής της πραγματικά μοναδικής εμπειρίας!

 

Θέματα Συμπεριφοράς

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε οικογένεια που μας εμπιστεύεται το παιδί της θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι τα Tang Soo Do Camps διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν κατασκηνωτή η συμπεριφορά του οποίου θέτει την υγεία και ασφάλεια του ίδιου ή άλλων παιδιών σε κίνδυνο.

 

Διδάσκουμε τους κατασκηνωτές μας δείχνοντας εμείς το παράδειγμα!

Προγράμματα

Εγγραφές

Search